Hogeschool Delft

 
 
Home    
Mail  
Opleidingen  
Cursussen,  
Onderzoek &  
advies  
Nieuws  
Agenda  
Wegwijzer  
Studeren in  
Delft  
WieWatWaar  
Kenniscentrum  
Terra Fertilis  
HASU  
 
 
 
 
 
 
 
       
    
 

Studeren in Delft

markt_1.jpg (5608 bytes)     Studentenleven
Student zijn is, naast studeren, ook genieten van het studentenleven in Delft. Delft is een gezellige stad met veel kroegen, terrasjes, cultuur en een bloeiend studentenleven. Door de vele studenten (ongeveer 15.000) die in de stad studeren en wonen is Delft een echte studentenstad, die altijd bruist van de activiteiten.
Zowel op cultureel als op sportief gebied is er veel te beleven. Buiten de opleiding kun je gemakkelijk contact leggen met anderen via de studentenverenigingen, studentenhuizen of via culturele en sportieve activiteiten.
Als voorproefje op het 'echte' Delftse leven kun je alvast een bezoekje brengen aan de Digitale Stad Delft of Kennisstad Delft.
 

Sport in Delft
Studenten van de Hogeschool kunnen gebruik maken van het Sportcentrum van de TU Delft. Als je in het bezit bent van een sportjaarkaart (ca. fl.165,-) kun je aan een scala van sporten meedoen, zoals badminton, hockey, rugby, softbal, tennis, voetbal, volleybal, zwemmen en nog veel meer.
Naast sporten aan de TU kun je dat ook bij de vele sportverenigingen in Delft.
Verder organiseert de studentenvereniging van de Hogeschool, Terra Fertilis, regelmatig toernooien. Een keer in het jaar organiseert één van de agrarische hogescholen een landelijke sportdag met voorafgaand een feest voor alle agrarische hogescholen uit Nederland.


Studentenverenigingen

tera256c.gif (2100 bytes)   
Terra Fertilis
Terra Fertilis is speciaal bedoeld voor studenten aan de Hogeschool Delft. De vereniging heeft een drietal doelstellingen:
In de eerste plaats is het een gezelligheidsvereniging. Terra heeft de beschikking over een eigen sociëteit in de binnenstad van Delft en een café binnen het hogeschoolgebouw. Jaarlijks worden diverse activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de kennismakingsweek voor nieuwe studenten, feesten, een filmnacht, zusterbezoeken, lezingen, uitstapjes, etc.
In de tweede plaats stelt Terra leden in staat hun persoonlijkheid te vormen. Door het deelnemen aan Terra-activiteiten en door het organiseren ervan leer je jezelf goed kennen en leer je ook om binnen een groep te functioneren.
Het is mogelijk om je aan te sluiten bij een van de zes disputen. Elk dispuut heeft zijn eigen ideeën, doelstellingen en gewoontes en is herkenbaar aan de eigen kleding. De disputen organiseren eigen activiteiten en geven ieder één keer per jaar een feest voor alle leden. Je kunt ook zitting nemen in een van de commissies. Deze commissies zijn opgericht voor het organiseren van activiteiten.
Als laatste stelt de vereniging zich ten doel om de belangen van de leden, in de ruimste zin van het woord, te behartigen.

Naar Terra Fertilis.

 
 
hasulokl.gif (1532 bytes) 

HASU
De HASU, oftewel de Hogere Agrarische Studenten Unie, is de studentenbond voor studenten aan agrarische hogescholen. De HASU is de grootste HBO-studentenbond van Nederland. Zij zet zich in voor de belangen van de agrarische student bij o.a. het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij; het ministerie dat verantwoordelijk is voor het agrarisch onderwijs. Leden van de HASU zijn automatisch lid van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb).
De HASU probeert zoveel mogelijk om studenten die in de problemen komen, met bijvoorbeeld de Informatie Beheer Groep, te helpen. Verder biedt de bond informatie over studiefinanciering, bijverdienen, op kamers wonen, etc.
Studieboeken kunnen via de HASU worden besteld. Wie aan het begin van het schooljaar voor meer dan fl. 500,- bestelt kan gratis lid worden. De HASU heeft een inbindservice voor verslagen en rapporten en in de reductiewinkel kunnen leden korting krijgen op artikelen als labjassen, diskettes, pennen en schriften.

Naar HASU


  Ons Groene Hart
'Ons Groene Hart' is een studievereniging die is opgericht door studenten en personeel van de Hogeschool Delft. Het doel van deze vereniging is om meer te doen dan studeren alleen, ons groene hart klopt niet alleen tijdens de schooluren. 'Ons Groene Hart' wil op een actieve manier de hele school enthousiast maken voor het milieu. We doen dit door middel van excursies, bedrijfsbezoeken, symposia, creëren van een milieuvriendelijke school, technische milieuvriendelijke hoogstandjes bedenken en uitvoeren.

Naar 'Ons Groene Hart'


 Top Home  

 

 
  Hit Counter