Hogeschool Delft

 
 
Home    
Mail  
Opleidingen  
Cursussen,  
Onderzoek &  
advies  
Nieuws  
Agenda  
Wegwijzer  
Studeren in  
Delft  
WieWatWaar  
Kenniscentrum  
Terra Fertilis  
HASU  
 
 
 
 
 
 
 

Nieuws Hogeschool Delft

 
 
 

Bedrijvendag voor herhaling vatbaar
Hogeschool Delft verwerft Keurmerk Duurzaam HBO
De wereld op zijn kop
Geen behoefte aan lesdoelen
“Hogeschool Delft moet zich beter gaan profileren"
Ondanks turbulentie aandacht voor onderwijskwaliteit
Een gevarieerd programma bij de FHD
Volop activiteiten bij Terra
DE WANDELENDE TAK: "Spinnetje?!"
Afstudeerders maken kans op beurs van veertig mille voor het buitenland
Tienjarige Stichting Natuurschool zoekt dertig gidsen voor seizoen 2000
Iedereen kijkt naar ons!
Je bent hier tenminste geen nummer
Duurzame uitwisseling
Eetproeve in Delft
Paardenliefhebbers verzamelen zich op ‘Paardenavond’

Bedrijvendag Hogeschool Delft voor herhaling vatbaar

De Bedrijvendag van de Hogeschool wordt mogelijk een jaarlijks evenement. De reacties op de afgelopen Bedrijvendag van woensdag 21 maart waren zonder uitzondering positief, zowel van bezoekers, deelnemende bedrijven en van de hogeschoolmedewerkers. Bijna vijftig bedrijven en instellingen presenteerden zich van 12.00 tot 21.30 uur op door hen zelf ingerichte stands.
Overdag vormden zittende studenten de hoofdmoot van de bezoekers. Zij oriënteerden zich vooral op stagemogelijkheden, afstudeerprojecten en eventueel een baan. Verder waren cursisten van het Transfercentrum en afgestudeerden uitgenodigd. Vooral 's middags was er een levendige drukte.
Van 17.00 tot 19.00 uur bood de hogeschool de bedrijfsvertegenwoordigers een borrel en aansluitend een maaltijd aan. Deze gelegenheid werd onder meer benut om contacten met de hogeschoolmedewerkers te leggen of te intensiveren.
's Avonds bezochten ruim 200 belangstellenden de info-avond die voor deze gelegenheid met de bedrijvendag was gecombineerd. Zo bood de hogeschool potentiële studenten en cursisten de mogelijkheid om behalve van de opleidingen ook kennis te nemen van het toekomstige werkveld. Dat leidde onder meer tot vragen als "Wat ik kan ik bij jullie worden als ik hier Tuinbouw ga studeren?"
Zo bood de hele dag een podium om over en weer vragen te stellen en informatie in te winnen.

Vervolg





Hogeschool Delft verwerft Keurmerk Duurzaam HBO
DELFT - De Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs heeft aan de Hogeschool Delft het Keurmerk Duurzaam HBO toegekend. Het keurmerk heeft betrekking op zes van de zeven opleidingen van de hogeschool. Directeur Chrit de Koning ontvangt het keurmerk op woensdag 28 maart a.s. uit handen van de directeur van het verenigingsbureau HBO-Raad, de heer drs. A.B. de Graaf. Het is voor het eerst in Nederland dat dit keurmerk aan een hogeschool wordt toegekend. De toekenning van het keurmerk is een uiting van waardering voor de inspanningen die zijn geleverd om duurzaamheid in het hogeschoolbeleid te integreren. Het gaat daarbij om zowel het beleid, het onderwijs als de bedrijfsvoering Tegelijk met de opleidingen van de Hogeschool Delft ontvangt een aantal opleidingen van vier andere hogescholen hetzelfde keurmerk.

Vervolg



Het punt van Maurits
De wereld op zijn kop
Het alleraardigst is te zien hoe de aarde eruit ziet op een kaart waar Australië op het noordelijk halfrond ligt. Als Australië de wereld had ontdekt, hadden wij in het zuidelijk deel rondgehangen. Niet meer dan logisch eigenlijk want de meeste landmassa zit dan beneden. Wat nu boven heet. Maar ja, wat is boven en wat is beneden in de oneindige ruimte? Op zijn kop is niet anders dan beredenerend vanuit het eigen perspectief. Zo staat de wereld op zijn kop als een verdachte al dader genoemd wordt voordat het delict is bewezen.

Door Maurits van der Heijde

Vervolg


Studiedag Delfts Model, 13 oktober
Geen behoefte aan lesdoelen
“Studenten hebben geen behoefte aan lesdoelen, zolang er maar duidelijk is welke activiteiten er van hen verwacht worden en waarom.” Deze gewaagde uitspraak deed gastspreker en onderwijskundige Jos de Kleijn op een studiebijeenkomst over het Delfts Model op 13 oktober. Doel van deze bijeenkomst voor alle onderwijsgevenden was het bespreken en uitwisselen van informatie over de sgo-praktijk en het toetsen van de richtlijnen van het Delfts Model aan de praktijk.

Door Luc Kepers

Vervolg


Chrit de Koning na twee maanden Delft:
"Hogeschool Delft moet zich beter gaan profileren"
Chrit de Koning is sinds 20 september transitiemanager/adviseur van het CvB. Was hij in eerste instantie benaderd om ondersteuning te bieden bij zowel het reorganisatie- als fusieproces, sinds kort heeft hij ook de functie van Ans van Hooff overgenomen en (gedeeltelijk) die van Cees van Buuren.

Door Anja Speksnijder

Vervolg


Ondanks turbulentie aandacht voor onderwijskwaliteit
Ondanks alle turbulentie door de reorganisatie en de fusie met Ichthus wordt er - voor studenten misschien nog achter de schermen - hard gewerkt aan de onderwijskwaliteit. Een van de mensen die zich hiermee bezig houdt is projectmedewerkster Hanne de Leeuw. Na een carrière als dramadocente en opleidingsmanager ontwikkelt zij nu een kader voor en een visie op onderwijsinnovatie voor de Hogeschool Delft. In dit interview vertelt zij over haar werk.

Door Luc Kepers

Vervolg


Een gevarieerd programma bij de FHD
De eerste activiteit van de FHD dit jaar was de zwartbont veebeoordelingscursus voor beginners en gevorderden.

Door Fred v.d Helm

Vervolg


Volop activiteiten bij Terra
Ook Terra Fertilis heeft haar eerste blok van het nieuwe schooljaar weer achter de rug. Een blok waarin oude en nieuwe leden weer hebben laten weten garant te staan voor een hele hoop gezelligheid.

Door Daphne Herinckx, voorzitter Terra Fertilis

Vervolg


De Wandelende Tak:
"Spinnetje?!"
Buiten waaide het hard. De regen plensde tegen de licht beslagen ruiten. Het warme water van de centrale verwarming tikt zachtjes door de leidingen, die het nog niet gewend zijn dat er weer warmte geleverd moet gaan worden. De geur van thee en koffie maakt het huis op zondagmiddag gezellig. Moeder, dochter en LJ zitten rustig op de bank de krant en de leesmap te lezen. Vader is onderwijl bezig aan de eettafel om een modelscheepje in elkaar te zetten. De stilte is ontspannend. Het ritselen van de krant, het tikken van de pendule op de schoorsteenmantel en het gepiel van kleine plastic onderdelen van het scheepje doen de stilte doorbreken, af en toe versterkt door het neergooien van een tijdschrift. Dan plotseling besluit de moeder een gesprek te voeren. Ze gooit de krant op zo'n manier weg dat iedereen haar aandacht heeft. "Zo!", zegt ze;" Wat een weer is het buiten, laat de regen maar lekker plenzen, goed tegen het ongedierte."

Door Louwerens-Jan Nederlof

Vervolg


Afstudeerders maken kans op beurs van veertig mille voor het buitenland
Talentvolle afgestudeerden kunnen in aanmerking komen voor een Talentenbeurs om zich in het buitenland verder te bekwamen. Die kan maximaal veertig mille bedragen. De beurzen worden beschikbaar gesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen in het kader van het Talentenprogramma.

Vervolg


Tienjarige Stichting Natuurschool zoekt dertig nieuwe gidsen voor seizoen 2000
De Stichting Natuurschool, een non-profitorganisatie op het gebied van de natuur-educatie, verzorgt al 10 jaar fantasierijke en boeiende natuur-educatieve schoolreisjes en -excursies voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. De 5 uur durende programma’s vinden plaats op 7 locaties in Nederland. Voor het seizoen 2000 zijn zij op zoek naar ca. 30 nieuwe Natuurschool-gidsen en 7 locatieleiders.

Vervolg

 

visser_60.jpg (917 bytes)

Iedereen kijkt naar ons!
Johan Visser, ten tijde van het interview opleidingscoördinator en bij het verschijnen van Delfts Groen programmacoördinator, is trots op zijn opleiding Milieukunde. “Op studiedagen merk ik dat men bij de andere agrarische hogescholen naar ons kijkt. Ze letten op ons omdat we ver zijn met het geïntegreerd aanbieden van bijv. de basisvakken. We lopen voorop in Nederland.” Daarom is het hoog tijd om eens nader kennis te maken Johan Visser, die zoals hij zelf zegt, geboren is in Zwijndrecht, getogen in Gorinchem en verpest in Amsterdam.

Door Foekje Korporaal

Vervolg


Duurzame uitwisseling met Polen
Tien jaar na de val van de Berlijnse Muur hebben in de tweede week van november elf eerstejaars- en tweedejaarsstudenten van de opleiding Milieukunde met een groep van twaalf Poolse middelbare scholieren een uitwisselingsprogramma gevolgd.

Door Marijn Zwinkels

Vervolg


Eetproeve in Delft
In huiselijke sfeer vertoeven
Eten bij ‘De kleine uitspanning’ op de Burgwal betekent goed en veel eten voor een redelijke prijs in gezelschap van echte Delftenaren. Er zijn er die hier elke dag hun maaltijd nuttigen onder het genot van een krantje of een goed gesprek aan de stamtafel.

Door Anja Speksnijder

Vervolg


Paardenliefhebbers verzamelen zich op ‘Paardenavond’
Maandagavond 15 november kwam een groep mensen op de Hogeschool Delft bijeen met een gezamenlijke interesse. Deze mensen zijn namelijk allemaal zeer geïnteresseerd in (het wel en wee van) paarden. Op deze avond organiseerde het Transfercentrum een informatie-avond over de cursussen die op het brede gebied van paarden bij de Hogeschool te volgen zijn.

Door Nel van der Velden
Vervolg


Oud nieuws
In de volgende pagina's vind je nieuws uit de vorige uitgaven:
Delfts Groen Archief


 Top      Home